SLM-kist vertraagd vertrokken door actie luchtverkeersleiders
22 Jan 2013, 11:45
foto
De SLM-vlucht naar Georgetown en Miami is anderhalf uur later vertrokken door een actie van de luchtverkeersleiders.


De vlucht van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) naar Georgetown en Miami is vandaag ruim anderhalf uur later vertrokken dan gepland. De luchtverkeersleiders in de toren op de Johan Adolf Pengel luchthaven hadden het werk neergelegd.

Het vliegtuig moest om tien uur vertrekken maar kon pas om half twaalf de lucht in. Starnieuws verneemt dat de passagiers onaangenaam verrast werden door de actie die niet van te voren was aangekondigd. De luchtverkeersleiders zijn al een tijdje ontevreden over de werkomstandigheden en hun vergoeding. Met minister Falisi Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme wordt er al een tijdje onderhandeld door de bond onder leiding van John Seedorf.

In december voerden de luchtverkeersleiders al een actie. Dit leidde ertoe dat het vliegverkeer voor korte tijd werd onderbroken, maar zorgde voor een behoorlijke financiële schade. Vliegtuigen konden niet vertrekken of landen op de luchthavens. Nadat toen er een snelle bemiddeling kwam tussen Seedorf en de minister, werd de actie opgeheven en het werk hervat. Voorwaarde was dat er snel een gesprek zou komen, waarbij afspraken gemaakt worden die moeten leiden tot een oplossing van de knelpunten. De luchtverkeersleiders vinden dat de oplossing te lang op zich laat wachten en lieten vandaag weer van zich horen.