Journalistenweek begint met expositie media
21 Jan 2013, 18:00
foto


Diverse media en persdiensten zullen participeren in de journalistenweek van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ). Deze expositie wordt woensdagavond van 18:00 tot 21:00 uur gehouden in Theater Unique. Het thema is 'Ontstaan van de media in Suriname'. De expositie is toegankelijk voor het publiek.

Het trainingsprogramma, eveneens in Theater Unique, is gepland voor donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 januari. Het thema van het trainingsprogramma is ‘Identifying Journalism in Suriname’. Het trainingsprogramma draagt een regionaal/internationaal karakter en wordt verzorgd door trainers van Suriname, de Associatie van Caribische Medewerkers (ACM) en met medewerking van het International Press Institute (IPI). Aan het trainingsprogramma participeren ook enkele journalisten uit de Caribische regio.

Het trainingsprogramma wordt geopend door vicepresident Robert Ameerali en directeur Stanley Sidoel van het directoraat Cultuur. Vooraf aan de programmaonderdelen zal na de officiële opening een open sessie worden verzorgd met als titel ‘de ontwikkeling van de journalistiek in Suriname’. Deze sessie is toegankelijk voor een ieder. De journalistenweek wordt zaterdagavond afgesloten met een open get together. Deze avond wordt aangeboden door ambassadeur Jay Anania van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname.

Leden van de SVJ, journalisten en studenten journalistiek die actief zijn binnen het beroep kunnen zich online registreren op het hieronder aangegeven adres.