Himmat schenkt leerlingen Wageningen schooltassen
21 Jan 2013, 06:00
foto


De Vrienden Voetbal Vereniging Himmat heeft 280 schooltassen geschonken aan de leerlingen van de basisscholen OS1, OS2 en OS3 te Wageningen in het district Nickerie. De kleuters van deze scholen hebben ook een kleurboek in ontvangst mogen nemen. Boyke Rajaram, voorzitter Himmat, zegt dat hij bewust voor de Wageningers heeft gekozen, omdat hij ook uit Wageningen komt en de noden kent.

Himmat bestaat uit een groep Surinaamse mannen die in Nederland woont. De vereniging heeft ook vrijwilligers die helpen om goede doelen te realiseren. Jaarlijks komt de organisatie naar Suriname en doneert spullen aan scholen en sociale instellingen. Niet alle kinderen hebben een schooltas ontvangen. Het gaat om leerlingen wiens ouders het niet breed hebben en die meedoen aan het broodmaaltijdenproject. Parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) deed een beroep op deze organisatie om de scholieren van Wageningen deze keer te bedenken.

Volgens schoolleider Prewien Gokoel van OS3 Wageningen wordt dit dorp vaak overgeslagen. “De kinderen zijn blij met deze geste. Ook heeft Himmat nieuwe voetballen geschonken, nadat de organisatie de oude versleten voetballen zagen”, merkt Gokoel op.

Saturday 23 June
Friday 22 June
Thursday 21 June