Voetballer stort in op voetbalveld
20 Jan 2013, 20:45
foto
Het stoffelijke overschot van Guillermo Dollart wordt afgevoerd.


Tijdens de competitiewedstrijd tussen Inter Flora en SV Bremen vanmiddag, stortte de 23-jarige speler Guillermo Dollart, meer bekend als Tigiri tijdens de wedstrijd in. Omstanders hebben nog geprobeerd iets te doen, maar het mocht niet baten. Toen de ambulance eindelijk arriveerde, had de speler zijn laatste adem reeds uitgeblazen.

Dollart was ook de danser van de muziekformatie Aptijt. Volgens de voorzitter van de Blauwgrond Sportbond, Delano Landvreugd, is dit de eerste keer dat zoiets heeft plaatsgevonden op het speelveld van Blauwgrond. "We hadden niet gedacht dat dit ons ook eens zou overkomen, als je hoort dat een voetballer in het buitenland is overleden tijdens de wedstrijd. Ik ben er stil van wat ik vandaag heb meegemaakt. Het is een domper op de competitie", zegt Landvreugd.

De overige wedstrijden werden gelijk afgelast. Niemand had nog zin in voetbal. Het bestuur van de Blauwgrond Sportbond zal een spoedvergadering beleggen om na te gaan wat er verder zal gebeuren. Nu wordt het ook pijnlijk duidelijk dat er geen EHBO-team is tijdens de wedstrijden. "De dood van de speler is een grote slag voor ons, maar ook voor de totale voetballerij in Suriname", zegt Landvreugd.

Imro Redmond