Clark Accord Foundation start jaar met schrijfcursus
11 Jan 2013, 07:30
foto


De Clark Accord Foundation (CAF) organiseert op 8 en 9 februari een gratis schrijfcursus schrijfcursus voor jong en oud. Aandacht wordt geschonken aan creatief schrijven en de technische aspecten van het schrijven. Hoe kun je van een mooie ervaring of belevenis een prachtig of boeiend verhaal maken?

De CAF zet zich in om de nalatenschap van de schrijver Clark Accord en zijn unieke levensloop levend te houden en jongeren te inspireren om van literatuur te houden. Voorzitter Mavis Accord zegt dat het houden van literatuur betekent het lezen en of schrijven hiervan. Wie schrijft, die blijft! Daarom is schrijven onder andere een mooie bezigheid. Je ontlaadt je emoties en ervaringen door te schrijven. Schrijven heelt ook veel nare ervaringen. Schrijven is een mooi vak!

150 jaar afschaffing slavernij
Op 11 mei 2013 is het precies 2 jaren geleden dat de auteur, columnist en theatermaker Clark Accord overleed in het Onze Lieve Vrouwe gasthuis te Amsterdam. "Wij kijken terug op een succesvolle tribute 2012 met veel leermomenten", zegt Mavis.

Het programma van 2013 zal in het teken staan van 150 jaar afschaffing slavernij. Er zal worden voorgedragen uit zijn boek 'Met eigen ogen' dat in samenwerking met Nina Jurna is verschenen in 2003 in opdracht van het Tropen Instituut. Ook de nagelaten roman Plantage d' Amour van Clark zal als leidraad worden gebruikt om de geschiedenis van de ondernemende ex-slaven op de Para-plantages te belichten.

De CAF schrijfcursus wordt gehouden aan de Van Idsingastraat nummer 69 op vrijdag 8 februari van 16.00 uur tot 18.00 uur of op zaterdag 9 februari van 10 uur tot 12.00 uur.