Volop water voor ingezaaide rijstarealen
07 Jan 2013, 04:00
foto


Vanaf afgelopen weekend beschikt het pompgemaal te Wakay voldoende brandstof om de watervoorziening te kunnen garanderen. De ingezaaide akkers hebben water nodig. Donderdag was er een tekort ontstaan aan brandstof waardoor de pompen moesten worden stilgelegd.

Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft ervoor gezorgd dat er een hoeveelheid brandstof is geleverd. Het Overliggend waterschap OWMCP zegt dat donderdag weer een partij diesel wordt geleverd waardoor de komende weken weer volop kan worden gepompt.
In de Hampthoncourtpolder kampen boeren reeds enige tijd met een watertekort door een verstopping in de hoofdaanvoerleiding in dat gebied.

Sedert medio december 2012 is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken de aannemer Mohango bezig enkele hoofdirrigatieleidingen op te schonen waaronder ook in de Hampthoncourtpolder, meldt het ministerie van LVV. De verstopping wordt naar verwachting vandaag opgeheven waardoor ook de agrariërs in deze polder weer over voldoende irrigatiewater zullen beschikken.