BEP ressort Albina bouwt eigen tehuis
07 Jan 2013, 08:00
foto
Carlo Struiken, plaatsvervangend voorzitter van het ressort Albina Centrum (zittend) en Cyrano Asoitie kernlid, bij het in aanbouw zijnde BEP-gebouw.


De structuren van de politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) in het ressort Albina, krijgen hun eigen tehuis. Dit gebouw moet volgens de plaatsvervangend voorzitter Carlo Struiken medio dit jaar af zijn. Starnieuws sprak hem samen met Cyrano Asoitie, kernlid van Albina Centrum en mede-coördinator van de bouwcommissie.

Struiken zegt dat dit nieuwe in aanbouw zijnde partijgebouw het karakter zal hebben van een Informatie-, vormings- en recreatiecentrum. "De leden, maar ook niet-leden, kunnen er terecht", zegt Struiken. BEP heeft in Albina zes kernen en één in Frans-Guyana, die gezamenlijk zorg zullen dragen voor de financiën. Struiken zegt dat middelen vergaard zullen worden uit donaties en fundraising. Ook is aan het hoofdbestuur een bijdrage gevraagd.

Scholing belangrijk
Asoitie deelt mee dat het gebouw een afmeting zal hebben van 10 bij 12 meter en onderverdeeld is in een zaal, podium en een bar aan de buitenkant. Achter het gebouw komt een beheerderswoning te staan. De bouwkosten zijn geraamd op SRD 36.000. Naast educatieve activiteiten zullen de leden de gelegenheid hebben om bijvoorbeeld een partijtje te troefcallen en te dammen.

Strijken zegt dat het een centrum wordt waar de leden ook ideologisch geschoold zullen worden. De nadruk op het vasthouden van de partijprincipes zal de leden consequent worden bijgebracht. "We willen geen verkiezingspartij zijn, maar continue in contact staan met de partijleden en anderen", benadrukt Stuiken.
De BEP wil haar eerder verworven positie verder uitbouwen. De partij heeft zich daarom voorgenomen om landelijk de communicatie met de structuren op te pakken. Celcius Waterberg, die sinds september dit jaar de partij leidt, bracht onlangs een kennismakingsbezoek aan Albina.

Isaak Poetisi

Saturday 23 June
Friday 22 June