Ruim 5000 deelnemers tiende Bigi Broki Waka
06 Jan 2013, 07:11
foto
De deelnemers van de Bigi Broki Waka staan in de rij om met de bus vervoerd te worden naar Meerzorg. (Foto: Edward Troon)


De laatste voorbereidingen worden getroffen voor de 10e editie van de
Bigi Broki Waka. De benen worden nog eens gestrekt, de nummers opgeplakt, en worden de 'chips' die de snelheid opmeten in het schoeisel verwerkt. Er doen meer dan 5000 lopers mee aan de lustrum-loop.

Op elk onderdeel is er een toename van inschrijvingen. Vorig jaar deden er om en bij 4000 lopers mee, verdeeld over de 5 km, 10 km en de 'grote' wandel- en trimloop. Marciano Zalman van de organisatie merkt tegenover Starnieuws op dat het aantal zeer waarschijnlijk hoger zal liggen vanwege de 'boromans', de 'illegale' lopers. "We kunnen daar moeilijk tegen optreden", zegt hij. "Aan deze kant van de brug verloopt de controle heel goed. Op Commewijne gaat dat moeilijker. De meesten sluiten aan van die kant uit.

Vanuit Commewijne starten om half acht ruim 350 kinderen de 'Run for Kids'. De 'grote' loop begint om kwart voor acht. De 5 en 10 km loop beginnen tegelijk om 7.15 uur vanuit Paramaribo. Om 7:05 uur werd de brug afgesloten door de politie. Alle deelnemers zijn intussen met bussen naar Meerzorg vervoerd.

René Gompers