SWF stoomt worstelaars klaar voor internationale toernooien
06 Jan 2013, 06:00
foto
De belangstelling voor worstelen neemt toe.


De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) begint vandaag met de centrale training voor geselecteerde worstelaars. Het ligt in de bedoeling om deze groep klaar te stomen voor internationale toernooien die dit jaar zullen plaatsvinden. Dit zegt voorzitter van de SWF, Rawien Changoer, aan Starnieuws. Uit de verschillende worstelscholen zijn er op bestuursniveau ruim tien worstelaars geselecteerd. Deze zullen extra getraind worden op weg naar nationale en internationale wedstrijden.

Changoer merkt op dat steeds meer personen zich aanmelden. De belangstelling voor worstelen neemt toe en de scholen worden goed bezocht. Het eerste internationale toernooi zal op 24 februari in de Anthony Nesty Sporthal worden gehouden. Van 17-22 maart wordt deelgenomen aan een toernooi in Guatemala, gevolgd door de Pan American games in Panama City van 5-7 april. De geselecteerde worstelaars zullen naar deze toernooien afgevaardigd worden, vertelt Changoer. De trainingen zullen verzorgd worden door M.Nathoe. Hij zal ondersteund worden door, de heren I.Muntslag, D.Toungitjou, S.Gauri en W.Ramcharan.

De SWF wil op zaterdag 12 januari vier worstelaars huldigen. Zij krijgen de titel van voorbeeldige worstelaars (2), meest belovende worstelaar(1) en worstelaar van het jaar 2012. Bij het kiezen van de worstelaars is er vooral gelet op de geleverde prestaties van deze personen. De SWF streeft ook dit jaar om arbiters en trainers in de districten Nickerie, Saramacca en Commewijne, op te leiden. Changoer benadrukt dat hij meer dan tevreden is over de behaalde doelen in de afgelopen acht maanden. “Er is meer bereikt dan er gepland was en de in worstelscholen wordt er optimaal getraind. Ook zijn de worstelaars actiever, enthousiaster en er komen steeds nieuwe leden bij”, zegt Changoer.