President wenst ambtgenoot Chávez spoedig herstel toe
05 Jan 2013, 21:20
foto
President Desi Bouterse wordt door een delegatie uit Venezuela geïnformeerd over de gezondheidstoestand van zijn ambtgenoot Hugo Chávez. (Foto: kabinet van de president)


President Desi Bouterse is vandaag door de viceminister voor Europese aangelegenheden van Venezuela, Termir Porras, omstandig geïnformeerd over de gezondheidstoestand van staatshoofd Hugo Chávez. Hij is als speciale afgezant naar Suriname gekomen. Bouterse wenste het Venezolaanse staatshoofd een spoedig herstel toe. Starnieuws verneemt dat Porras diverse landen in de regio aandoet om persoonlijk informatie te verschaffen aan de regeringsleiders.

Chávez wordt nog steeds in de Cubaanse hoofdstad Havana verpleegd. De president kreeg ook informatie over de te nemen stappen en de te volgen procedures in de komende dagen over de zittingsperiode van de huidige regering onder leiding van Chávez en de inauguratie die volgens planning op 10 januari zou moeten plaatsvinden. Hierover werden er geen verdere mededelingen gedaan.

"President Bouterse betuigde de solidariteit van de regering en het volk van Suriname aan de Bolivariaanse Republiek Venezuela, alsmede zijn beste wensen voor een spoedige herstel van president Chávez. Suriname is ervan overtuigd dat het Venezolaanse volk in eenheid het hoofd zal kunnen bieden aan elke ontstane situatie", zegt de perschef van het kabinet van de president in een persbericht.

Saturday 23 June
Friday 22 June
Thursday 21 June