DNA benoemt dinsdag commissies van rapporteurs gouddeals
06 Jan 2013, 00:00
foto


De Nationale Assemblee zal in een huishoudelijke vergadering dinsdag de commissies van rapporteurs benoemen voor de twee wetsontwerpen over de gouddeals. De commissies moeten een advies uitbrengen, waarna overgegaan kan worden tot de openbare behandeling.

Suriname zal een 'Delfstoffenovereenkomst' aangaan met Suriname Gold Company LLC (een joint venture tussen Suralco en Newmont). De goudmijn zal worden opgezet in het Meriangebied in het district Sipaliwini. Deze toestemming moet worden verleend door De Nationale Assemblee. De tweede ontwerpwet heeft te maken met de wijziging en aanvulling van de delfstoffenovereenkomst met Grasshopper Aluminium Company (Grassalco) en Cambior. Deze wet is van 7 april 1994. Intussen heeft Iamgold Rosebel Gold Mines overgenomen.

Samen met de twee wetsontwerpen zal in De Nationale Assemblee de twee gouddeals die gesloten zijn ook worden besproken. De republiek Suriname zal een naamloze vennootschap (RoS) oprichten en deelnemen in de goudoperaties. In de mijn van Iamgold is het aandeel van Suriname 30% en de participatie in het Merian Goudproject is 25%.

Saturday 23 June
Friday 22 June
Thursday 21 June