Mercedes Benz door geweldpleging ontvreemd
05 Jan 2013, 11:03
foto


H.S. kreeg de schrik van zijn leven toen hij vannacht rond 1 uur aan de Kwattaweg klem werd gereden door een Noah-busje. In het voertuig zaten drie mannen, gekleed in het zwart en ze hadden een vuistvuurwapen bij zich. Zij hadden kogelvrije vesten aan en deden zich voor als agenten. Aan H.S. werd meegedeeld dat hij te hard heeft gereden en mee moest naar politiebureau Kwatta. Hij moest achter in zijn auto plaatsnemen. Toen H.S. merkte dat ze een andere richting opgingen, kreeg hij argwaan. Het lukte hem om uit de auto te springen.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat de auto van H.S., een zwarte Mercedes Benz met als volgnummer PA 80-60, om tien voor vijf in de ochtend werd gesignaleerd bij Stolkertsijver. Het voertuig reed in volle vaart richting Moengo. De achtervolging is ingezet en de politie Moengo werd gealarmeerd. Het is niet gelukt om de mannen aan te houden. Naarden zegt dat diverse wegen zijn afgezet en de omgeving wordt uitgekamd.

Het slachtoffer had ongeveer SRD 3000 in de auto en zijn mobiele toestellen. Het voertuig is van bouwjaar 2006. Naarden zegt dat om elf uur de auto nog niet terecht was, maar de politie is bezig ernaar te zoeken. Ook het grijze Noah-busje is nog niet achterhaald.