Unit-houders Kersten ontruimen gelaten hun vertrouwde plek
05 Jan 2013, 08:00
foto
Diverse units in de Kersten Mall zijn al ontruimd. (Foto: Raoul Lith)


Diverse unit-houders in Kersten Mall hebben hun plek al opgeruimd. Maandag moeten alle ruim veertig huurders hun sleutel hebben ingeleverd. Het is niet gelukt bij de rechter om de termijn van ontruiming te verlengen. Dit weekend ontruimen de laatste ondernemers hun unit. Het doek is voor hen gevallen.

Advocaat Irwin Kanhai werd door zeven unit-houders nog in de arm genomen in de hoop dat er nog wat aan de zaak te doen viel. Maar de rechter heeft beslist dat de mensen hun sleutels moeten inleveren. Kanhai zegt aan Starnieuws dat er niets meer te redden viel, nadat hij rond de kerstdagen werd ingeschakeld. "Het was al te laat om de zaak nog een beetje te kunnen rekken", merkt de raadsman op.

De units waren door Kersten verhuurd aan Siemah NV, die ze verder had onderverhuurd. Vijf maanden geleden kregen de unit-houders te horen dat het contract in januari niet verlengd zou worden. De mensen werden onaangenaam verrast met deze mededeling. Er zijn juridische stappen ondernomen, maar dit heeft niet geholpen. Sommige personen moeten na veertien jaar verhuizen. "Het is erg dat wij op deze manier zijn behandeld. We hadden niet eens genoeg tijd om een ander onderkomen te zoeken", zegt een ondernemer aan Starnieuws. Zij zegt tot het laatste moment gehoopt te hebben dat er rekening met hen zou worden gehouden en de ontruimingstermijn zou worden verlengd.

Saturday 23 June
Friday 22 June