Pertjajah Luhur gaat voor 100% groei
04 Jan 2013, 08:00
foto
Het partijgebouw van Pertjajah Luhur waarlangs pijpleidingen lopen van Staatsolie. (Foto: Raoul Lith)


Pertjajah Luhur (PL) zet de machine in versnelling met het oog op de verkiezingen in 2015. De partij moet honderd procent groeien door de 32.000 stemmen van Volks Alliantie verdubbelen. Naast een grote supermarkt waar eerste levensbehoeften goedkoop van de toonbank gaat, zullen nu ook prefabwoningen geleverd worden. "Er is niets aan de hand met het partijterrein", stelde partijleider Paul Somohardjo donderdag op een persconferentie.

Somohardjo zegt dat de partij landelijk bezig is met diverse activiteiten en reorganisatie. De ruim 300 kernen worden onder de loep genomen. Wie er niet meer voor voelt om zich in te zetten, zal worden vervangen. In alle districten worden jongerenafdelingen opgericht, terwijl er een centrale jongerenraad komt waarin alle districten zijn vertegenwoordigd. PL krijgt ook een vrouwenraad. De statuten van de partij worden aangepast en in december vindt er een verkiezing plaats van het bestuur van de partijraad en het hoofdbestuur.

De journalisten kregen stukken overhandigd waaruit blijkt dat het terrein van NV Havenbeheer werd ingetrokken in december 1997, toen Errol Alibux minister van Natuurlijke Hulpbronnen was. Daarna is er een rechtszaak gewonnen in 2009. Nu loopt er een zaak tegen PL bij de rechter, die volgende week weer zal dienen. "Er is niks aan de hand. Wij gaan gewoon verder", zei Somohardjo. Hij benadrukte dat Coast Traders en Dalian ook op het terrein zijn en de pijpleidingen van Staatsolie lopen niet alleen voor zijn partijgebouw. De politicus stelde dat een hetze tegen zijn partij wordt gemaakt.

Saturday 23 June
Friday 22 June