VHP'er Ramdhani stemt vóór positief advies gouddeals
04 Jan 2013, 06:00
foto


Binnen de oppositie is er geen eenduidigheid over de gouddeals die gesloten zijn met Iamgold en Surgold (joint venture tussen Suralco en Newmont). Harold Ramdhani, vertegenwoordiger van de VHP in de Staatsraad, stemde vóór het positieve advies dat uitgebracht is aan president Desi Bouterse. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi is coördinator van het Nieuw Front.

De Staatsraad heeft de president geadviseerd om mee te werken aan de deals en heeft een positief advies uitgebracht over de ontwerpwetten die behandeld moeten worden door De Nationale Assemblee. Bij de stemming hebben Roberto Baptista (Nieuw Front/NPS) en Geetapersad Gangaram Panday (Nieuw Front/VHP) zich onthouden van stemmen. De leden van de Staatsraad zijn aangewezen door de politieke partijen, vakbeweging en bedrijfsleven.

Ramdhani is door de Staatsraad aangewezen als voorzitter van de ad hoc commissie die is ingesteld om het advies uit te brengen aan de president. In deze commissie hadden zitting: H.Ramdhani (voorzitter), M. Aaron, Ch. Akkal-Ramautar, R. Apinsa, C. Alendy, R. Baptista, G. Gangaram Panday, D. Linger, M. Kerpens, R. Mac Donald, E. Snijders en F. De Vries.
Ook Caprino Alendy (BEP) en Marlyn Aaron-Denz van DOE hebben voor het advies gestemd.