Staatsraad adviseert president positief over gouddeals
03 Jan 2013, 04:00
foto
Het gebouw van de Staatsraad


De Staatsraad heeft een positief advies uitgebracht over de goudovereenkomsten met Iamgold en Surgold (joint-venture tussen Suralco en Newmont). Er zijn wat technische kanttekeningen geplaatst hier en daar. Het advies aan president Desi Bouterse is om de deals goed te keuren, met in het acht nemen van de opmerkingen.

Nu de Raad van Ministers de overeenkomsten gesloten door de onderhandelingscommissies heeft goedgekeurd en de Staatsraad een positief advies heeft uitgebracht, kunnen de ontwerpwetten naar De Nationale Assemblee. Naar verwachting zal het parlement in de eerste helft van deze maand beginnen met de behandeling van deze wetsontwerpen.

De coalitie heeft intussen een presentatie gekregen van de onderhandelingscommissies op het kabinet van de president. Deze assembleeleden zijn geïnformeerd over de inhoud. Bouterse heeft zich ook vierkant achter het gesloten akkoord gesteld. Hij zei dat de commissies volgens de richtlijnen hebben gewerkt en het maximale hebben bereikt. Starnieuws verneemt dat de oppositie de gesloten deals aan het bestuderen is met deskundigen. Het Nieuw Front zal met indringende vragen komen over de deal.

Saturday 23 June
Friday 22 June
Thursday 21 June