Vuurwerk ongevallen aanmerkelijk minder dan vorig jaar
02 Jan 2013, 18:30
foto


De brandweer is blij dat de vuurwerkongelukken veel minder zijn dan vorig jaar. Bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn 32 personen behandeld. Vorig jaar was het aantal bij SEH 52. In Nickerie zijn zeven slachtoffers genoteerd. In totaal zijn vier personen opgenomen in het ziekenhuis, terwijl de meeste andere slachtoffers naar de huisarts werden verwezen voor verdere behandeling.

Brandweervoorlichter Ulrich Coats hoopt dat er geen slachtoffers meer bijkomen. Tot vanavond middernacht mag er nog vuurwerk worden verkocht en afgeschoten. Coats zegt aan Starnieuws dat de verkorte afschietperiode duidelijk resultaat heeft gehad. Ook de intensieve voorlichting in alle districten en via de media hebben geholpen om het aantal slachtoffers te verminderen.

De brandweer zal zich beijveren om de vuurwerkperiode verder in te korten. "In feite is het afschieten op 2 januari helemaal niet nodig", stelt Coats. Hij merkt op dat er ook relatief veel minder is afgeschoten dit jaar. De brandweer is niet tegen het afschieten van vuurwerk, want het gaat om een traditie, benadrukt Coats.