Politie meldt diverse ongeregeldheden rond jaarwisseling
02 Jan 2013, 15:15
foto


Aanrijdingen, vechtpartijen, vuurwerkongelukken, branden, schotverwondingen en suïcide springen in het oog tijdens de jaarwisseling. Verschillende personen zijn in het ziekenhuis beland.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat bij de brand bij HI-Telcom de schade wordt geschat op euro 300.000. Telecommunikabels en apparatuur zijn in brand gevlogen. De brandweer was ruim vier uren bezig oud op nieuw om de brand te blussen. Het vermoeden bestaat dat door vuurwerk de brand moet zijn ontstaan.

Vrouw verwondt
Een 51-jarige vrouw is opgenomen in het ziekenhuis, nadat zij op nieuwjaarsnacht om 01:00 uur door een kogel werd geraakt. De vrouw bevond zich buiten haar woning aan de Akirastraat te Flora-Project toen zij werd geraakt door een kogel in haar rug. De politie heeft nog niet kunnen achterhalen wie het schot heeft gelost. Aan mensen die informatie hebben, wordt gevraagd deze door te spelen. De kogel is intussen operatief verwijderd. De vrouw maakt het goed.

Op oudjaar werden twee mannen met kapverwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Zij werden aangevallen door twee mannen bij de Centrale Markt aan de Waterkant. Een van de slachtoffers heeft onder meer een kapverwonding in zijn gelaat. De verdachten namen voor de komst van de politie de benen.

Zware aanrijding
Drie vrouwen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Twee van hen zaten in een pick-up samen met een meisje van zes en een man. De pick-up raakte aan de dokter Sophie Redmondstraat een personenauto, die over de kop sloeg. Door de klap is een van de vrouwen zelfs uit de pick-up geslingerd. Zij en de andere vrouw, die in verwachting is, zijn opgenomen. Hun situatie is stabiel te noemen. Het meisje mocht na behandeling naar huis.

In de personenauto zaten drie mannen en een zwangere vrouw. De auto belandde in de langslopende trens. De vrouw is in het ziekenhuis opgenomen. De chauffeur van de personenauto heeft verwondingen opgelopen in het gelaat maar mocht na behandeling naar huis.

Aan de Tweede Rijweg is een vrouw dood aangetroffen. De politie heeft het ontzielde lichaam in beslag genomen voor autopsie. Politiewoordvoerder Naarden zegt dat de vrouw hangend is ontdekt in de woning. Aangezien volgens informatie er vaak ruzie was tussen man en vrouw en er ook enkele sporen op het lichaam zijn aangetroffen, wordt nog verder onderzoek gepleegd.