Sociale instellingen krijgen geld voor bouwmaterialen
03 Jan 2013, 02:00
foto
Pupillen van Stichting in de Ruimte, BEM-directeur Patrick Pengel en directeur Hanneke Tanck van de stichting, poseren met de symbolische cheque voor aanschaf van bouwmaterialen.


CKC BEM NV, een dochteronderneming van Kersten heeft cheques ter waarde van SRD 5000, voor de aanschaf van bouwmaterialen geschonken aan twee instellingen die werken voor kinderen. Het gaat in deze om de Stichting in de Ruimte en de nieuw op te zetten kinderafdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). BEM-directeur Patrick Pengel overhandigde de symbolische cheques aan directeur Hanneke Tanck van Stichting in de Ruimte en kinderarts Neirude Lisonne van het AZP.

De onderneming heeft enkele jaren geleden de traditie van het zenden van relatiegeschenken naar zakenrelaties, omgezet in een van het doneren aan instellingen die zich duurzaam bezighouden met het welzijn van kinderen.

Stichting In de Ruimte, die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking, zal de donatie aanwenden voor het renoveren van de badruimte. De huidige sanitaire voorzieningen zijn verouderd en voldoen niet aan de hygiënische maatstaven. Daarnaast is er te weinig licht en slechte ventilatie, waardoor het er donker en benauwend is, zegt de BEM in een persbericht.

De donatie aan het AZP zal worden gebruikt voor het opzetten van een nieuwe kinderafdeling om het groeiende aanbod van patiënten op te vangen. Het gaat om een High Care Afdeling waar kinderen die ernstig ziek zijn, maar nog niet intensive care behoeftig, zullen worden verpleegd. Verder zal de nieuwe afdeling voorzien in de opvang van kinderen die komen van de intensive care. De verbouwing zal dit jaar beginnen.