Twee nieuwe mobiele applicaties van Suriname gelaunched
04 Jan 2013, 11:15
foto


Twee nieuwe mobiele applicaties zijn zojuist gelaunched door I-Frontier Mobile Solutions op een persbijeenkomst in TBL-Cinemas. Het gaat om een mobiele applicatie 'What2Where2' voor Android toestellen en 'SuriFeeds'' via BlackBerry. De berichten van Starnieuws, het filmschema van TBL-Cinemas en de wachtdienstregeling van Staatsziekenfonds krijgen gebruikers op hun BlackBerry.

De applicatie 'What2Where2' heeft in juli een prijs in de wacht weten te slepen tijdens de jaarlijkse Canto/Ericsson i-Create Mobile Apps competition 2011-2012. Door deze applicatie gratis te downloaden van de Google Playstore en te installeren worden gebruikers op de hoogte gehouden van de laatste activiteiten in Suriname over Sport, Feesten, Kunst, Film en of bijeenkomsten voor kinderen. Verder zijn ook de wachtdienstregelingen van artsen, apotheken en tandartsen opgenomen.

'SuriFeeds' is een Blackberry Push Notification app die de gebruikers ook gratis kunnen downloaden van Blackberry App World. Deze applicatie is ontwikkeld om de gebruikers up to date te houden van belangrijke gebeurtenissen en of nieuws in Suriname, zegt directeur Marlon Elkerbout van I-Frontier Mobile Solutions. De gebruikers worden op de hoogte gehouden van de laatste nieuwsitems van Starnieuws en de laatste Film schema’s van TBL Cinema’s een pluspunt in deze applicatie is dat ook de de weekend wachtdienstregelingen van het SZF worden gestuurd naar de gebruikers waardoor deze in geval van een calamiteit altijd de benodigde informatie ter beschikking hebben.

i-Frontier heeft gekozen voor deze drie entiteiten om de impact die ze hebben op de Surinaamse samenleving. "Starnieuws als eerste grote online dienst van het laatste nieuws, TBL Cinema’s als eerste en grootste Multiplex van Suriname en SZF natuurlijk vanwege de informatie die het belangeloos ter beschikking stelt van het Surinaamse publiek", stelt Elkerbout.

Saturday 23 June
Friday 22 June
Thursday 21 June