Korpschef: Betere afstemming met dc's nodig
02 Jan 2013, 05:00
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie


Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zegt dat de jaarwisseling extra druk was met branden, mishandelingen, berovingen, verkeersongevallen en aanrijdingen. Districtscommissarissen hebben tientallen vergunningen verstrekt voor festiviteiten, waaronder streetparty's zonder (voldoende) afstemming met de politie.

"De traditionele 'owru yari-activiteiten' zijn wel goed besproken en hebben een goed verloop gehad", zegt de politiechef aan Starnieuws. Hij deelt mee dat in het vervolg goed zal worden afgestemd met minister Edward Belfort van Justitie en Politie. Hij is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, waardoor hij richtlijnen kan geven aan de dc's. Zo zullen ongewenste situaties worden voorkomen, stelt de politie topman.

"Voor 2013 wens ik het volk van Suriname veel geluk en liefde toe. Bij de gelukswensen hoort zeker een verbetering van de verkeersveiligheid, een daling van de criminaliteit en een verbetering van het veiligheidsgevoel. De politie is vastbesloten om in 2013 samen met alle overheidspartners en andere belanghebbenden significante stappen te zetten om de veiligheid te verbeteren", belooft de korpschef.