Al 33 vuurwerkslachtoffers genoteerd
01 Jan 2013, 15:00
foto


Landelijk waren er tot 14:00 uur 33 vuurwerkslachtoffers genoteerd. Hierbij zijn ook zes slachtoffers in Nickerie opgeteld. Op oudjaar zijn acht en nieuwjaar twaalf personen behandeld door de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis. Drie personen zijn in de nacht in het ziekenhuis opgenomen. In totaal worden vier slachtoffers in het ziekenhuis verpleegd, deelt brandweer voorlichter Ulrich Coats aan Starnieuws mee.

Onder de vuurwerkslachtoffers bevinden zich ook veel kinderen. Ondanks waarschuwingen van de brandweer, blijken kinderen toch gevaarlijk vuurwerk af te schieten, zegt Coats. Zij worden niet op veilige afstand gehouden bij het afschieten. Het afgelopen jaar heeft SEH 52 vuurwerkslachtoffers behandeld. Tot nu toe zijn 27 personen bij SEH geregistreerd.

Het afschieten gaat door tot 2 januari middernacht. Het aantal vuurwerkslachtoffers zal dan verder oplopen. Als het aan Coats ligt, mag de afschietperiode best eindigen op 1 januari om middernacht. Hoe langer de periode duurt, hoe meer slachtoffers er vallen.
In Nickerie is vandaag een 27-jarige man behandeld die brandwonden heeft opgelopen. Hij had alle restant vuurwerk op een hoop gelegd en samen met andere spullen in brand gestoken. "Wij hebben gewaarschuwd hiervoor omdat het vuurwerk kan ontploffen", zegt Coats. En precies dat is gebeurd. De man heeft brandwonden opgelopen en is behandeld in het dokter L. Mungra Streekziekenhuis.