Leger des Heils deelt meer dan 2300 pakketten uit
21 Dec 2012, 04:00
foto
De oudste bewoner van Plantage Vierkinderen (91 jaar) ontvangt zijn pakket uit handen van Thomas Vilece, Regional Commander van het Leger des Heils. (Archieffoto)


In het kerkgebouw van het Leger des Heils in Paramaribo worden vandaag meer dan 1000 pakketten met voedingsmiddelen en andere noodzakelijke eerste levensbehoeften verstrekt aan minder bedeelden, gehandicapten en senioren burgers. In Nieuw-Nickerie worden 500 pakketten uitgedeeld.

Nog voor deze kerst zullen landelijk circa 2300 kerstpakketten dankzij de kerstpottenactie van het Leger des Heils aan minderbedeelden en senioren burgers zijn verstrekt. Het is de eerste keer dat het Leger des Heils Suriname met deze actie landelijk meer dan 2000 kerstpakketten heeft kunnen verdelen.

Geslaagde actie
Eerder deze week zijn in totaal al 600 kerstpakketten gedistribueerd vanuit de kerkgebouwen van het Leger des Heils te Lelydorp en te Pontbuiten, via de districtscommissariaten te Para en Saramacca. Te Para zijn 100 pakketten uitgedeeld. Ook hebben de senioren leden van de zestig plus club van het Leger des Heils hun pakket gehad vanuit het kerkgebouw aan de Henck Arronstraat al ontvangen.

Het Leger des Heils noemt in een persbericht deze jaarlijkse actie, waaraan de Surinaamse gemeenschap heeft bijgedragen, 'geslaagd'. Het totale bedrag dat met de kerstpottenactie 2012 werd binnengehaald zal uiterlijk medio januari bekend zijn, omdat nog tot en met zaterdag 22 december in de Hermitage Mall en Maretraite Mall zal worden ingezameld en bovendien ook nog donaties via de bank binnenkomen.

Presidentsvrouwe Ingrid Bouterse-Waldring zal de uitgifte van de kerstpakketten in Paramaribo bijwonen, meldt het Leger des Heils.


Advertenties