Ex-dc Shankar wil eerherstel
20 Dec 2012, 18:30
foto
Ex-dc van Nickerie, Bhagwatpersad Shankar


Ex-districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar van Nickerie, die ervan verdacht werd gefraudeerd te hebben met staatsmiddelen, is samen met zeven andere leden van het districtscommissariaat vrijgesproken. Shankar zegt aan Starnieuws dat hij veel immateriële en materiële schade heeft geleden. De ex-dc wil in eer hersteld worden, omdat deze laster zijn imago heeft geschaad. Hij vindt immaterieel herstel veel belangrijker dan materieel herstel.

Shankar was 67 dagen aangehouden en zat anderhalf jaar in voorarrest. Kantonrechter Alida Johanns heeft alle verdachten vrijgesproken. Zij heeft aangegeven dat er geen bewijzen zijn geleverd voor de beschuldigingen aan het adres van Shankar en de anderen. De gewezen dc, die opgelucht is, vindt dat een goed bestuur altijd zal proberen om de schade die aan een persoon aangericht is door misvatting, misleiding of onwetendheid te minimaliseren. De mensen in eer herstellen zou de schade minimaliseren.

Onterecht
“Wij zijn van onze vrijheid beroofd. Nu blijkt dat dit alles onterecht was, maar de enorme schade is al geleden. Ik begrijp nog steeds niet waarom ik aangehouden was. Het antwoord op deze vraag heb ik niet gehad. Het zou toch veel gemakkelijker zijn geweest als de opdracht was gegeven aan het ministerie voor een onderzoek in deze kwestie. Wij zullen nog nagaan wat de gemeenschap hiervan vindt”, deelt Shankar mee.

De oud-dc en de zeven andere functionarissen werden ervan beschuldigd dat zij zich directiegelden van 74 projecten toegeëigend hadden. Deze projecten waren tijdens het bewind van Shankar als districtscommissaris in het district Nickerie uitgevoerd.

Wanita Ramnath