Fraya Waya, een fusie met de natuur
18 Dec 2012, 03:00
foto
Kunstenaar André de Rooy in gesprek met Erwin de Vries.


Kunstwerken van metaaldraad die gedurende twintig jaar zijn gemaakt, krijgt de bezoeker van ‘Fraya Waya’ te zien. De vormgeving van een deel van de werken is gebaseerd op de manier waarop scheikundige formules in beeld worden gebracht.

Kunstenaar Erwin de Vries opent vanavond de solo expo van André Friedrich de Rooy in Art Gallery Sukru Oso. De debuterende kunstenaar is autodidakt en maakt sinds 1964 structuren van metaaldraad. Als tiener al was De Rooy gefascineerd door metaaldraad als expressie medium. Hij maakt zowel figuratieve als abstracte draadstructuren.

Het kunstgevoel zit in de familie van De Rooy. Zijn vader, Rene, was leraar, schrijver en beeldhouwer. Zijn moeder Thelma de Rooy-Ten Meer is kunstverzamelaar en zijn broer Felix is kunstenaar. André de Rooy heeft al 28 jaar een huisartsenpraktijk te Blauwgrond.

Hij vindt zijn werk kindvriendelijk, omdat er geen scherpe uitsteeksels in zijn. Vooral in de grotere metaaldraadwerken heeft De Rooy de fusie met de natuur tot uiting gebracht. Door invloed van weersomstandigheden worden de kunstwerken “mooier en spannender.” Schaduw door licht is een extra geschenk bij deze werkstukken.


De expositie is open op 19 en 20 december van 18:00 uur tot 21:00. De plaats is Art Gallery Sukru Oso aan de Cornelis Jongbawstraat no. 16a.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March