Castelen noemt Doekhie 'lafbek'
12 Dec 2012, 02:00
foto
Assembleelid Guno Castelen (Nieuw Front/SPA)


Parlementariër Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) vindt dat Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) laster en leugens verspreid. Hij noemt Doekhie een 'lafbek' die steeds met insinuaties komt en deze niet hard kan maken. Doekhie zei dinsdagavond tijdens de begrotingsbehandeling dat Castelen zijn bazen in Nederland een mail heeft gestuurd waar hij kritiek levert op maatregelen die districtscommissaris Jerry Miranda heeft getroffen in Para.

Miranda heeft bij districtsverordening bepaald dat er tol geheven wordt bij de Saronbrug. Ook voor huisvuil moeten de lokale bewoners een financiële bijdrage leveren. "De witte mensen die de mail ontvangen hebben, zijn het zelfs niet eens met hem", sneerde Doekhie. Hij verweet Castelen a-nationaal gedrag. Hoewel Doekhie zei dat hij de naam van Castelen niet noemt, zei hij kort te voren dat als hij het stuk zou publiceren, Castelen in grote problemen zou geraken. Daarna citeerde Doekhie uit de mailwisseling.

Leugens
Castelen stond erop dat de email beschikbaar werd gesteld aan het parlement. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons was het daar niet mee eens. Zij schorste de vergadering die behoorlijk rumoerig was geworden. In de schorsing bekeek zij het stuk en constateerde dat het om een privé-mail ging. Simons zei na de hervatting dat zij de mail niet als officieel stuk zal accepteren, waardoor een persoonlijke e-mail deel zou uitmaken van de handelingen van het parlement.

Castelen en Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh bleven erbij dat Doekhie de integriteit van het oppositielid wilde beschadigen. Zij vonden dat de stukken openbaar gemaakt moesten worden. Simons bleef erbij dat zij dat niet zou doen en zij werd hierin ondersteund door de fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka. Doekhie en Castelen schreeuwden allerlei hatelijkheden naar elkaar toe. Ook andere parlementsleden deden hieraan mee. De situatie werd zo chaotisch dat Simons om half 8 abrupt de vergadering verdaagde naar donderdag 10 uur. Daarna ging Castelen naar Doekhie en wilde inzage in het stuk. Doekhie beweerde niet meer over het stuk te beschikken. Aan Starnieuws zei het parlementslid dat zijn fractieleider het stuk afgepakt had om te voorkomen dat het openbaar gemaakt zou worden. "Maar meer mensen beschikken over de mailwisseling", deelt Doekhie mee.
Advertenties