NDP wil deze week alle jongerenafdelingen installeren
10 Dec 2012, 08:00
foto
Ondervoorzitter van het jongerenbestuur NDP, Faizel Abdoelghafoer installeert het jongerenbestuur van Nickerie.


De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft dit weekend afdelingsbesturen geïnstalleerd in Nickerie en Coronie. Jeugdparlementariër Regillio Dors is de voorlopige voorzitter van deze jongerenafdeling, die uit elf personen bestaat. Het negen leden tellende jongerenbestuur van Coronie, wordt geleid door Vincent Molly. In Para en Marowijne zijn er al jongerenbesturen geïnstalleerd.

Ondervoorzitter van het jongerenbestuur NDP, Faizel Abdoelghafoer, zegt dat in de loop van deze week de resterende jongerenbesturen geinstalleerd zullen worden. Hierna zal er een centraal jongerenbestuur worden gevormd, dat zal bestaan uit vertegenwoordigers van alle districten.

Jongeren belangrijk
Abdoelghafoer merkt op dat het belangrijk is dat de partij zo goed mogelijk georganiseerd is. De samenleving weet volgens hem dat de NDP niet alleen voor politieke doeleinden bij elkaar komt maar mensen kunnen er ook terecht voor begeleiding, training en vorming. “We willen dat de jongeren zich moeten profileren zodat zij straks kunnen overnemen van de ouderen. Dat kan je pas doen wanneer je de keus maakt om mee te participeren, want als je aan de kantlijn staat, zal je nooit in de gelegenheid gesteld worden om je bijdrage te leveren.

“Wij willen onze organisatie goed op poten zetten want wij weten dat de jongeren een belangrijke rol zullen vervullen bij de verkiezing van 2015”, legt Abdoelghafoer uit.
De jongerenleider zegt trots te zijn op de NDP, omdat zij de trendsetter is geweest om jongeren te accommoderen in de politiek.

Saturday 23 June
Friday 22 June