Lesley Artist nieuwe voorzitter VIDS
01 Dec 2012, 20:00
foto
Lesley Artist is de nieuwe voorzitter van de VIDS.


De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) heeft parlementariër Lesley Artist aangewezen als de nieuwe voorzitter van deze organisatie. Dit is zaterdag gebeurd te Galibi. Alle vijftig dorpshoofden waren aanwezig en het nieuwe bestuur is unaniem aangewezen en geinstalleerd voor de komende vijf jaren.

Artist is naast assembleelid (Mega Combinatie/NDP) ook kapitein van het dorp Redi Doti (Para). Hij zegt aan Starnieuws dat ondervoorzitter Ricardo Pane ook deel uitmaakt van het nieuwe bestuur. Zo wordt de kennis die er is gebruikt om de organisatie verder te ontwikkelen. Pane is kapitein van Christiaan Kondre (Marowijne).

De andere bestuursleden zijn: secretaris Ronald Makosi van Powakka (Para), penningmeester Carlo Lewis van Apoera (West-Suriname) en de vier commissarissen Jona Gunther van Erowarte (Marowijne), Robertho Joghie van Konomerume (Sipaliwini), Wakusa Reshoede van Kwamalasemuto (Sipaliwini), Shanaupe Moshesi van Tepu (Sipaliwini) en Ipomadi Pelenapin van Kawemhaken (Sipaliwini).

Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken heeft president Desi Bouterse vertegenwoordigd. Hij heeft aangegeven dat de regering samen met de VIDS zal werken om alle achterstanden in de dorpen in het binnenland weg te werken.

Wanita Ramnath

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May