Wie wordt het literaire talent van 2013?
28 Nov 2012, 08:00
foto


Write Now! - de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlandse taalgebied - barst voor de dertiende maal los. Alle jongeren in Nederland, Vlaanderen en Suriname tussen de 15 en 24 jaar met een passie voor schrijven krijgen de mogelijkheid met eigen geschreven werk hun talent te testen. Inzenden kan tot 1 april 2013.

Winnaars van Write Now! worden steeds vaker opgemerkt door landelijke uitgeverijen, gebruiken de ervaringen die ze opdoen om met andere wedstrijden mee te doen of timmeren aan de weg met optredens op festivals, publicaties in magazines en dagbladen.

Write Now! 2013 begint met voorronden in meer dan tien grote steden in Nederland en België en sinds 2012 ook in Paramaribo. Voorafgaand aan de uitreiking wordt per regio een schrijfworkshops georganiseerd, waarbij een bekende schrijver tips geeft om een geschreven tekst nog beter uit de verf te laten komen. Na een programma met muziek, voordracht en film bepaalt een vakjury welke deelnemer zich van elke stad plaatst voor de grote finale in Rotterdam. De winnaar uit Suriname wordt met een begeleider in staat gesteld geheel verzorgd naar de finale in Rotterdam af te reizen, zoals Reza Madhar van Lyco 1 dat het afgelopen jaar heeft gedaan.


Wie deze mogelijkheid met beide handen wil aangrijpen, meldt zich aan via www.writenow.nu. Tevens zijn hier alle voorwaarden te lezen.
Voor Suriname lopen de contacten ook via de Schrijversgroep ’77 in de persoon van R.Parabirsing (Rappa) www.rappasbieb.com, tel 464725, e-mail litap@cq-link.sr