DC Boejoekoe wil oplossing onderwijs- en waterproblemen
22 Nov 2012, 10:00
foto
Districtscommissaris Mavrick Boejoekoe


"Het kan nooit zo zijn dat kinderen onderwijs ontberen en tot overmaat van ramp de bevolking geen gezond drinkwater heeft." Districtscommissaris Mavrick Boejoekoe van het bestuursressort Paramacca verklaart tegenover Starnieuws dat hij vastbesloten is samen met de daartoe verantwoordelijke instanties, de problemen in zijn ressort op te lossen.

Boejoekoe zegt dat hij in contact is getreden met de stichting Onderwijs van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname. Met directeur Mildred Demon is afgesproken om samen met het Bureau Onderwijs Binnenland een leerkracht te vinden voor het zesde leerjaar van de Granman C. Forster lagere school te Langa Ttabbetje. Acht leerlingen van deze school zitten thuis, omdat er geen leerkracht beschikbaar is.

Drinkwater uit de kraan
Boejoekoe heeft ook contact gemaakt met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). “NH deed de toezegging dat uiterlijk de komende week woensdag Langa Tabbetje wederom drinkwater uit de kraan krijgt”, zegt Boejoekoe. Voorlopig zal NH het dorp voorzien van water. Ook de drinkwatervoorziening te Loka Loka in het ressort wordt aangepakt. De overheid is in samenwerking met de firma Guguplex voorbereidende werkzaamheden gestart voor het pilotproject verbetering drinkwatervoorziening te Loka Loka.

Orlando Olmberg directeur en medewerker van Guguplex Technologies bevestigt desgevraagd de voorbereiding van dit waterproject. Het project wordt gekoppeld aan zonne-energie voor het oppompen, filtreren en distribueren van leidingwater. Als onderdeel hiervan wordt eerst een gedegen onderzoek gedaan naar eerder in het binnenland geïnitieerde en mislukte waterprojecten. ”We willen niet de zelfde fouten begaan”, zegt Olmberg.

Isaak Poetisi
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April