Santokhi politiek non-actief wegens overlijden moeder
25 Oct 2012, 12:00
foto


Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van VHP, coördinator Nieuw Front en parlementariër, is voorlopig politiek niet actief. Dit komt door het heengaan van zijn moeder, Roekminie Santokhi-Sahadewlall (82) vanmorgen omstreeks half vier in het ziekenhuis. Santokhi zegt aan Starnieuws dat alle geplande activiteiten normaal plaats zullen vinden, maar dat hij voorlopig geen deel zal nemen hieraan. De politicus wil alle aandacht besteden aan de laatste eer voor zijn moeder en de rituelen die hiermee gepaard gaan.

Santokhi merkt op dat zijn moeder een zeer onafhankelijke, vooruitstrevende, geëmancipeerde en hardwerkende vrouw was. Ze heeft altijd buitenshuis gewerkt om haar kinderen de beste voorzieningen te kunnen bieden en haar echtgenoot te ondersteunen. “Haar motto was: hard werken om vooruit te gaan. Ze is het bindmiddel van de familie geweest en de bron van inspiratie en energie. Maar de twee laatste jaren is ze ziek geweest en werd ze bedlegerig en afhankelijk, hetgeen haar achteruitgang betekende”, vertelt Santokhi.

De VHP-voorzitter wil een waardige crematie voor zijn moeder. Ook is hij dankbaar voor alle medeleven die door de gemeenschap en partijleden betuigd wordt. “Het is zwaar, maar ja, we moeten verder en we nemen haar wijze lessen en de kracht die ze ons gegeven heeft mee”, zegt Santokhi.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April