Investeringen offshore boringen regio stijgen
24 Oct 2012, 06:00
foto


De offshore regio’s van Suriname, Trinidad en Tobago en de Maldives prijken op de lijst waar veel internationale oliemaatschappijen in de komende jaren exploratie werkzaamheden zullen uitvoeren. Die activiteiten zullen de investeringen in offshore-boringen in de Zuid-Amerikaanse regio stimuleren.

Dat staat in het nieuwe rapport Offshore Drilling Industry in the Americas tot 2016 – Activity in Latin America Expected to Drive Expenditure in the Future. Volgens het marktonderzoeksrapport zullen de investeringen in deze sector jaarlijks gemiddeld met 7,8% groeien in de Zuid – en Midden-Amerikaanse regio. Het rapport concentreert zich op de offshore activiteiten dat een belangrijk aandachtspunt is van de landen in de Amerika’s is. De overheden van deze landen willen immers voor wat hun energiebehoefte zo zelfvoorzienend mogelijk zijn.

Ondanks de politieke onzekerheden, trekken steeds meer olie- en gasgiganten naar de Zuid-Amerikaanse landen om te profiteren van hun relatief onbenutte natuurlijke hulpbronnen.

Investeringspotentieel
De grote offshore olie- en gasvelden in de Amerika's zijn de Golf van Mexico, de Newfoundland en Nova Scotia olievelden voor de Canadese kust, en de Campos en Santos bassins voor de kust van Brazilië. Hoewel de offshore stroomgebieden van Trinidad en Tobago rijk zijn aan natuurlijke gasreserves, net als de Carina Aries en het Perla olieveld, blokkeert ondiep water respectievelijk de Argentijnse en Venezolaanse kust. Andere plaatsen in Amerika met investeringspotentieel in offshore-boringen zijn Suriname, de Maldives, Uruguay, Cuba, Peru en Ecuador. In deze gebieden zijn recente verkenningspogingen gedaan op zoek naar nieuwe olie- en gasreserves.

In het 82 pagina's tellende rapport staat dat de investeringen in offshore-boringen in Zuid- en Midden-Amerika tussen 2000-2008 zijn gestegen, van US$ 4 miljard in 2000 naar US$ 10,5 miljard in 2008. In deze periode zijn er aanzienlijke exploratie activiteiten ontplooid voor de kust van Brazilië in de diepwaterbassins Santos en Campos. De prognoses voor investeringen in offshore-boringen in de Zuid- en Midden-Amerikaanse regio zijn dat deze jaarlijks gemiddeld zullen groeien met ongeveer 7,8%, van US$ 12 miljard in 2011 tot ongeveer US$ 16,7 miljard in 2016.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March