Wereldbank bekrachtigt nieuwe strategie voor Suriname
22 Oct 2012, 20:00
foto


De Wereldbank heeft een nieuwe stap gedaan om zich weer volledig te verbinden met Suriname. Daarmee vernieuwt de bank haar partnerschap na een hiaat van 30 jaar.

De raad van bestuur van de internationale geldschieter heeft op 18 oktober zijn goedkeuring gehecht aan een nieuwe interim-strategie die de activiteiten van de Wereldbank in Suriname in de komende twee jaar zal begeleiden. De strategie is afgestemd op Surinames ontwikkelingsplan 2012-2016. De aandachtsgebieden omvatten goed bestuur, sociale integratie, groei en economische diversificatie.

In het plan zijn echter geen leningen of andere directe financieringen opgenomen. Dit is in lijn met de overeenkomst van Suriname met de Wereldbank dat de aanvankelijke activiteiten van de kredietgever zich tijdens de hernieuwde relatie zullen beperken tot het verstrekken van deskundigheid.

In de nieuwe strategie zal de Wereldbank helpen het financieel beheer en de sociale ontwikkeling van Suriname te versterken en het concurrentievermogen van ondernemingen te vergroten. In de pijplijn zijn ook het stimuleren van de betrokkenheid van de particuliere sector in economische ontwikkelingsprojecten en het bevorderen van de regionale integratie.

Behalve de goedkeuring van de strategie, zijn er ook activiteiten die de hervatting van de contacten van de Wereldbank met het land ondersteunen. Daaronder vallen ook Suriname's lidmaatschap van de International Finance Corp en het Worldbank Reserves Advisory en Management Program.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April