Politie Nickerie kan criminaliteit te water beter aan
12 Oct 2012, 17:00
foto
Gerold Dompig van de commissie Ordening Goudsector besprenkelt de politieboot met bier.


De politie van Nickerie kan nu de criminaliteit op het water beter aanpakken. De commissie Ordening Goudsector heeft een ‘Go-fast boot’ geschonken aan de politie. Gerold Dompig, voorzitter van het management team van de commissie Ordening Goudsector, droeg de boot vandaag over. De gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop maakt ook deel uit van het management team.

Benschop zegt aan Starnieuws dat de boot ingezet zal worden om allerhande vormen van criminaliteit aan te pakken. Hij deelt mee dat met deze boot de veiligheid in het kustgebied opgevoerd zal worden. Vandaag nog zijn weer vissers overvallen nabij de kust van Coronie. De politie is serieus van plan de piraterij tot het verleden te laten behoren.

Preventief optreden
Met deze nieuwe aanwinst kan de politie ook de goudsmokkel, illegale houtkap en illegale goudwinning in de omgeving van Apoera tegengaan. Volgens Benschop zal het publiek binnen niet te lange tijd de resultaten merken van de inzet van deze boot. De 75 pk buitenboordmotor die uit het districtsfonds is betaald, zal voor dit vaartuig worden gebruikt.

Dompig zegt dat er een link is met de ordening van de goudsector in Nickerie, omdat het bekend is dat goud wordt gesmokkeld. Hij benadrukt dat met de boot de politie preventief kan optreden. De commissie Ordening Goudsecor is blij dat een bijdrage geleverd kan worden om op deze manier de criminaliteit te helpen indammen.

Friday 19 July
Thursday 18 July
Wednesday 17 July