UFO’s vaak waargenomen in Suriname
20 Aug 2012, 04:00
foto
UFO (foto Google image)


Mensen blijken vaker onbekende vliegende voorwerpen (UFO’s) waar te nemen in het Surinaams luchtruim. Het Meldpunt UFO’s boven Surinaams Territorium (MUST) heeft sinds zijn oprichting drie jaar geleden, honderden reacties en tientallen meldingen over UFO’s (Unidentified Flying Object)in Suriname geregistreerd. Meer dan dertig gevallen zijn grondig onderzocht en ruim 40 procent van de objecten geïdentificeerd.

Er bleek een grote behoefte te bestaan aan objectieve informatie over het verschijnsel, meldt deze organisatie. Daarom heeft zij in de afgelopen periode diverse presentaties gegeven over uiteenlopende onderwerpen gerelateerd aan het UFO-fenomeen. Voor veel mensen was dit tevens een gelegenheid om met andere geïnteresseerden van gedachten te wisselen.

MUST zal zich nu vooral concentreren op breder UFO-onderzoek en op voorlichting. UFO-meldingen worden nog steeds geregistreerd en deze zullen in opmerkelijke gevallen ook onderzocht worden. Ook zal het meldpunt doorgaan met het regelmatig houden van presentaties en geven van lezingen. De eerstvolgende is gepland voor eind oktober.