Coronianen richten vissersorganisatie op
14 Aug 2012, 06:00
foto
Coroniaanse vissers in vergadering bijeen.


Vijftien vissers van het district Coronie hebben de Vereniging van Coroniaanse Vissers (Visco) opgericht. Districtscommissaris Harold Sijlbing en onderdirecteur van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij afdeling Visserij, René Lieveld, waren ook aanwezig bij de oprichting zondag. Sijlbing geeft aan dat deze stap belangrijk is voor de vissers om zich verder te kunnen ontwikkelen.

De dc zegt aan Starnieuws dat Visco ernaar streeft om de belangen van de Coroniaanse vissers te behartigen. Deze vereniging zal zich richten op trainingen, in- en verkoop van vistuig, de verwerking en verhandeling van visproducten, de exploitatie van viswinkels, het opzetten van viscentra en de samenwerking met gelijkgerichte organisaties op lokaal, regionaal en internationaal niveau.

Initiatief ondersteunen
Sijlbing deelt mee dat hij grote voorstander is van samenwerking en waar nodig zal hij dit initiatief ondersteunen. De dc streeft naar verbetering van de Coroniaanse vissector. “Een belangrijk punt dat heeft geleid tot de bundeling, is de gedwongen verhuizing door de constructie van de zeewerende dijk die grote risico’s met zich kan meebrengen voor het voortbestaan van hun broodwinning”, zegt Sijlbing.

Parlementariër Remie Tarnadi (NDP/Mega Combinatie) is blij met deze ontwikkeling. Hij vindt dat bundeling nodig is voor de ontwikkeling van elke sector. “Er is veel en gezond vis in het dsitrict en met de vooruitzichten kan werkgelegenheid gecreëerd worden. Daarnaast kan ondernemerschap, waarop deze regering de nadruk legt, bevorderd worden. Loskomen uit de afhankelijke positie en zelfstandig worden, kan door samenbundeling beter op gang komen”, meent Tarnadi.

Het bestuur bestaat uit de heren R. Ritfeld (voorzitter), O. Gonsalves (ondervoorzitter), H. Madhuban (secretaris), M. Molly (2e secretaris), R. Mora (penningmeester) en J. Madhuban (2e penningmeester).

Wanita Ramnath
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April