Tarnadi teleurgesteld in aanpak dambreuk Burnside
09 Aug 2012, 10:10
foto


Parlementariër Remie Tarnadi (Mega Combinatie/NDP) van Coronie is teleurgesteld in de manier waarop de overheid de dambreuk te Burnside aanpakt. Al langer dan een maand is er nog niets hieraan gedaan, zegt Tarnadi aan Starnieuws. Volgens hem wordt de situatie onderschat en zijn de Coronianen aan hun lot overgelaten.

Tarnadi vindt dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij geen andere keus heeft dan de aannemer die belast is met de rehabilitatie van de zwampkerende dam, in gebreke te stellen. Het ministerie heeft wel vijftien km aan afvoerkanalen opgeschoond, deelt Tarnadi mee. Ook heeft MNO Vervat extra duikers geplaatst, zodat de gebieden niet blank komen te staan.

Schade
Ook het Coppenamegebied, waar percelen langs de Oost-West Verbinding lopen, komen onder water te liggen. “Dit komt door de illegaal schelpafgravingen en het niet structureel onderhouden van de afvoerkanalen. Deze kanalen monden al jaren niet meer in de zee uit, omdat ze dichtbegroeid zijn”, stelt Tarnadi.

Districtscommissaris Harold Sijlbing van Coronie bevestigt tegenover Starnieuws dat de dambreuk niet is hersteld. Hierdoor zijn de omliggende landbouwgronden onder water gelopen, waardoor de aanplant van landbouwers aangetast is. “Deze landbouwers lijden grote verliezen, omdat hun gewassen zoals cassave en bananen al een hele tijd onder water staan. Door de regens van de afgelopen dagen is dit probleem verergerd”, merkt Sijlbing op.
De dc benadrukt dat er voor de komende week een bijeenkomst gepland is met potentiële rijstboeren uit het gebied. Nagegaan zal worden hoeveel animo er is om opnieuw te beginnen met het telen van rijst in Coronie. “Maar, de dambreuk vormt een grote hindernis naast de financiële problemen. Goede infrastructuur is een basisgegeven”, stelt Sijlbing.

Wanita Ramnath
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April