Graanoogst betrekt Cultuureducatie bij Carifesta
19 Jul 2012, 20:30
foto


Ivan Graanoogst, voorzitter van het Carifesta ‘Host Country Management Committee’ (HCMC), heeft vandaag voor de tweede keer binnen een week gesprekken gevoerd met Benjamin Mitrasingh, voorzitter van Stichting Cultuureducatie. Graanoogst wil Carifesta XI zo goed mogelijk laten plaatsvinden volgend jaar.

Mitrasingh zegt aan Starnieuws over het gesprek “ik hoefde hem niet veel uit te leggen. Graanoogst kent de kunstwereld van Suriname en wie tot hem praat komt daar al gauw achter.” Hij beschrijft het gesprek als zeer vruchtbaar. Bij het onderhoud vandaag zijn alle rapporten en bewijsstukken van alle verloren en vergeten projecten aangedragen. “Er zal serieus worden nagegaan waaraan het heeft gelegen dat de vorige Carifesta niet heeft beantwoord aan de verwachtingen”, legt de voorzitter van Stichting Cultuureducatie uit, die oud-directeur is van het directoraat Cultuur. "We beseffen te weinig hoeveel landen nu staan te springen om Carifesta XI van ons over te nemen. En die kans moeten wij ze niet geven", zegt hij vastberaden.

Graanoogst zei tijdens het eerste gesprek over de organisatie van Carifesta tegen Mitrasingh: “Laten wij er samen iets moois van maken.” Zo wist de HCMC-voorzitter precies wie Carifesta XI voor Suriname gaat filmen en kent hij al de deskundigen van Monumentenzorg. “Ze zijn bijna onhandelbare mensen, maar met het hart op de juiste plaats en die heb ik nodig, ze werken keihard”, zei Graanoogst. Mitrasingh zegt dat hij een goed gevoel heeft over de uitkomst van deze gesprekken en de komende cultuurprojecten. Voor Carifesta XI heeft de overheid SRD 17 miljoen uitgetrokken.