Suralco toont bezorgdheid over dalende aluminiumprijs
11 Jul 2012, 18:00
foto
De Suralco-directeur Ruben Halfhuid en delegatie op bezoek bij minister Jim Hok. (Foto: NH)


Suralco's nieuwe algemeen directeur Ruben Halfhuid heeft tijdens zijn kennismakingsbezoek aan minister Jim Hok (Natuurlijke Hulpbronnen) gesproken over de moeilijke tijden die de aluminiumindustrie internationaal doormaakt. De aluminiumprijs is gedaald tot US$ 1900 per ton. Aan de andere kant blijven de olieprijzen stijgen.

Halfhuid is nu twee weken in functie. Hij gaf tijdens de ontmoeting aan dat het in zijn streven past om in een win-win relatie te proberen de bauxiet/aluinaarde industrie voor Suriname te behouden. Binnenkort komt er een delegatie van de Alcoa naar Suriname die ook met de regering wil praten over de verdere samenwerking. Dit meldt het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

Minister Hok haalde enkele van de zaken aan die momenteel op tafel liggen in de dialoog met het bedrijf. Onder meer gaat het om de ontwikkeling van Nassau, de energietarieven en de Afobakkastuwdam. Hok zegt ervan overtuigd te zijn dat ook met de nieuwe directeur de relatie met Suralco zich positief zal blijven ontwikkelen.

Er is afgesproken dat het maandelijks overleg met de energieleveranciers, waaronder Suralco, de EBS, Staatsolie en het ministerie gecontinueerd zal worden evenals het twee wekelijks beraad tussen het Bauxiet Instituut Suriname en Suralco.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April