Duizenden jonge lederschildpadden verpletterd
10 Jul 2012, 13:00
foto


Bulldozers hebben duizenden eieren en jongen van lederschildpadden verpletterd aan de noordkust van Trinidad. Volgens milieuactivisten waren werknemers opgeroepen om een rivier die de Grande Riviere strand uitholde, om te leiden. Het strand ligt aan de voorkant van een hotel dat toeristen gebruiken om schildpadden te bekijken.

Milieuactivisten zeggen dat de werknemers het werk hebben verprutst en ongeveer 20.000 eieren hebben vernietigd. De kilometerslange kuststrook wordt beschouwd als één van de belangrijke broedplaatsen voor het grootste soort van alle zeeschildpadden. Sherwin Reyz van de milieuorganisatie Grande Riviere zei dat gieren en zwerfhonden veel van de jongen aten, nadat de zware machines de eieren hadden vermorzeld. "Ze hadden een zeer goede maaltijd, ik was bijna in tranen," zei hij.

De eigenaar van het hotel, die de overheid had gevraagd om de rivier te omleiden, omdat deze zijn eigendom en de rijke schildpadden broedgebieden aan de voorkant ervan bedreigde, heeft ook ontzet gereageerd. "Om de een of andere redenen hebben ze aan het einde van het strand gegraven, en hebben ze daarmee inbreuk gepleegd in de goede broedgebieden," vertelde hotelier Piero Guerrini aan de Associated Press persbureau.

De overheid heeft tot nu toe niet gereageerd op de beschuldiging. Lederschildpadden keren terug om hun eieren te leggen op het strand waar ze geboren zijn. De noordelijke kustlijn van Trinidad heeft een aantal van de grootste broedgebieden van lederschildpadden ter wereld.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April