Alcoa boekt winsten ondanks dalende aluminiumprijzen
10 Jul 2012, 04:00
foto
Dalende aluminiumprijzen weerhouden Alcoa er niet van winsten te boeken. (Foto: Alcoa)


Ondanks de dalende prijzen van aluminium, is het Alcoa gelukt een omzet van US 6 miljard dollar te realiseren in het tweede kwartaal. De aluminiumprijzen zijn 4% gedaald ten opzichte van het vorig kwartaal. De afgelopen jaren kenden de prijzen van dit metaal een terugval van 18%.

Alcoa heeft ook een lagere schuld kunnen bewerkstelligen in het afgelopen tweede kwartaal. “Hoewel de prijzen kelderen, blijft het fundament van de aluminium markt stevig met een sterke vraag en een lage aanbod”, zegt Alcoa’s president Klaus Kleinfeld. “Alcoa heeft desondanks met succes kunnen inspelen op de toegenomen vraag van de snelgroeiende markten zoals de ruimtevaart en auto-industrie.

De winst blijft ongewijzigd op nul dollarcent per aandeel, wat voortvloeit uit de aanhoudende operationele verliezen van US 2 miljoen dollar. Die verliezen zijn opgelopen tot US 63 miljoen dollar. De winst uit de gewone bedrijfsactiviteiten bedroeg US 61 miljoen dollar of 6 dollarcent per aandeel. Het bruto inkomen voor het tweede kwartaal was US 517 miljoen dollar, wat 17% lager is dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Vergeleken met het tweede kwartaal het vorig jaar is het inkomen gehalveerd.

In het tweede kwartaal heeft het bedrijf bijzondere posten opgenomen, waaronder reserveringen voor herstel van het milieu, herstructurering, niet verzekerde verliezen en andere kosten. "Alcoa behoudt een sterke omzet en een stevige liquiditeit door grote winsten in onze productieprocessen, door kostenvermindering en verbetering van onze primaire bedrijfsactiviteiten", stelde Kleinfeld.
Advertenties