Somohardjo tegen Bouterse: Pass de bal naar me
02 Jul 2012, 21:00
foto
Paul Somohardjo, voorzitter Pertjajah Luhur.


Paul Somohardjo vindt dat niemand de huidige coalitie zal kunnen overwinnen, als er intensief samengewerkt wordt. Hij deed bij de viering van 25-jaar Nationale Democratische Partij (NDP) een hartstochtelijk beroep op president Desi Bouterse om beloften die gedaan zijn waar te maken. "We hebben nog drie jaar, laten we hard werken voor het volk. Pass de bal naar mij en ik zal het scoren. Ik zal niet ermee weggaan", beloofde de politicus.

Volgens Somohardjo is succes gegarandeerd als beloften waargemaakt worden. Als de NDP, A Combinatie en Pertjajah Luhur hun mensen behouden, kan er niks mis gaan. De politicus zei er trots op te zijn dat samen met A Combinatie Bouterse gekozen is tot president van het land. Ook de komende verkiezing kijkt Somohardjo uit naar dezelfde samenwerking om overwinning te behalen.

Diepte punten meegemaakt
"Ik ben net als u ook voorzitter van een politieke partij. Ik weet wat het is om dieptepunten mee te maken. Ik heb ze ook meegemaakt", stak Somohardjo Bouterse een hart onder de riem. Hij merkte op dat de NDP in 1987 slechts drie zetels behaalde. In 1998 splitste de partij. De NDP was tien tien jaar in de oppositie. "Maar u hebt de moed niet opgegeven, u bent doorgegaan", aldus Somohardjo.

Hij vroeg Bouterse om de mensen die bij hem gebleven zijn en hem ondersteund hebben in de moeilijke periode te koesteren. Somohardjo stelde minister Ramon Abrahams als voorbeeld van een 'ston futu'. Hij merkte op dat de 'huisduiven' niet vergeten moeten worden ook al komen 'weggevlogen' duiven terug naar huis. Hij merkte dat zolang er koren zijn, altijd vogels erop af zullen komen, maar als deze op zijn, gaan ze weg. Somohardjo zegde zijn steun aan de NDP om tot in lengte van dagen samen te werken, opnieuw toe.
Advertenties