Erbarmelijke situatie op Sociale Zaken kantoor wijk 12
19 Jun 2012, 18:00
foto
Het wijkkantoor van Sociale Zaken op Livorno voldoet niet. (Foto: Gretl Wolfram)


Het kantoorgebouw van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting van wijk 12 op Livorno verkeert in een slechte staat. Er huizen vleermuizen in het gebouw en meerdere malen zijn ratten opgeruimd. Vanaf 2001 doet dit probleem zich voor. Marie Wilstran, hoofd van wijk 12, zegt aan Starnieuws vaker tevergeefs geklaagd te hebben over de situatie bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

De eigenaar die op hetzelfde terrein woont, bezit een kwekerij, waardoor de stank, vooral in de regentijd, niet te harden is, zeggen de werknemers. Het gebouw heeft lekkages en er zijn vleermuizen in het toilet. Er is een open riolering die ratten en andere ongedierte aantrekt. Doordat er geen schoonmaakster is, moeten de ambtenaren zelf het pand schoonhouden. Wilstran zegt het lastig te vinden om 's morgens vroeg vleermuizenpoep en andere viezigheid aan te treffen.

Oplossing
De werkruimte van zes bij zeven meter wordt benut door tien ambtenaren. Deze ruimte is te klein om goed te kunnen werken. Er is één filekast beschikbaar en andere documenten worden op een tafel opgestapeld. Ook een tekort aan meubilair is een van de problemen. “Wij willen de cliënten helpen onder welke omstandigheden dan ook”, zegt Wilstran.

Hrishikesh Oemraw, districtsraadslid van Livorno, stelt dat de districtsraadleden dit probleem hebben aangekaart bij het districtsbestuur. Districtscommissaris van Zuid-West Mike Nerkust, heeft de toezegging gedaan, een deel van de ruimte van de bestuursdienst beschikbaar te stellen aan het kantoor van Sociale Zaken wijk 12. Oemraw zegt dat de locatie van de bestuursdienst aan de Oemrawnarrainweg gemakkelijker bereikbaar is voor clienten. “We zijn één overheid en we moeten elkaar helpen”, vindt Nerkust. Hij stelt dat er genoeg ruimte is. De bestuursdienst doet moeite om het kantoor desnoods tijdelijk onder te brengen bij het bestuursdienst.

Gretl Wolfram
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March