Artiesten naar Nederland om zich te professionaliseren
03 Jun 2012, 12:00
foto
Jaysenye maakt deel uit van de delegatie naar Nederland.


Vijf artiesten van Legacy Entertainment en Mira Promotion vertrekken vandaag naar Nederland om zich te professionaliseren in de entertainmentwereld. Het zijn onder andere de artiesten Jahsenye (Vernon Babel), Milaisa Breeveld en de omroeper en conferencier Olu Abena die de gelegenheid zullen krijgen om zich te bekwamen in het schrijven van song teksten, studio opname, publieke opstelling en presentatie. Dit vertelt Fabian Sijmor van Legacy Entertainment aan Starnieuws.

De groep heeft het project ‘Artist On The Rise’ genoemd. Samen met twee sponsoren is de reis naar Nederland bekostigd. Volgens de initiatiefnemers Fabian en Ruben Leerdam wordt een brug geslagen tussen Suriname en Nederland. Er vindt uitwisseling plaats van kennis over kunst en cultuur.

Verdieping
Vooral voor Jahsenye, die onlangs zijn eerste album ‘Ghetto Child’ uitbracht in Tori Oso, is opvallend veel belangstelling vanuit Nederland. Hij wil werken aan een internationale carrière die verder reikt dan Suriname en Nederland, vandaar ook zijn keuze voor Engelstalige muziek. Er staan samenwerkingen met artiesten als Smiley, Joggo, Gianna Tam, Rashanto, Nedra en nog vele anderen gepland. Milaisa heeft vooral als background zangeres al flink haar sporen verdiend als backing vocal voor Colonel en de Jamaicaanse zanger Turbulence. Zij zal nu onder andere bij de Ladies Jam band ervaring opdoen. MC Olu Abena zal in contact worden gebracht met andere MC’s en als omroeper radio ervaring opdoen bij het Surinaamse radiostation in Nederland, Mart Radio.

Fabian merkt op dat artiesten in Suriname zich niet optimaal kunnen profileren in de muziekwereld. De locaties om te kunnen oefenen en de mogelijkheden om je als muzikant te ontplooien, zijn beperkt. “Er moeten meer scholen worden opgezet in volksbuurten. Mensen moeten bewust worden gemaakt over de entertainmentwereld. Jahsenye is de nieuwste Engelstalige Reggae aanwinst voor Suriname en de resultaten van ons project in Nederland zal te merken zijn”, verzekert Fabian.