Kinderboekenfestival groeit
21 May 2012, 04:00
foto


Bedrijven en instanties voelen zich steeds meer betrokken bij het Kinderboekenfestival. Dit jaar hebben drie bedrijven stands op dit festival geadopteerd. Ze hebben betaald voor de inrichting van de stand en voor de uitvoering van de activiteiten met de kinderen. Minister Michael Blokland van Volksgezondheid introduceert vandaag tijdens de opening, het project Lekker in je vel. Het boek van de Centrale Bank van Suriname Ons Geld wordt dan ook gepresenteerd.

Godo Foundation heeft De Kinderjury onder haar hoede genomen. In de stand krijgen kinderen 20 minuten om drie boeken te bekijken. Ze moeten de boeken dan beoordelen op de titel, het uiterlijk en de inhoud. De uitkomst van dit jury-onderzoek is ook interessant voor schrijvers en uitgevers.

Quiz it is geadopteerd door de Landbouwbank. Het programma Quiz it was in 2008/2009 op de televisie en is een groot succes geweest. Op het Kinderboekenfestival is het programma ondergebracht in een stand. Kinderen moeten aan de hand van Surinaamse kinderboeken vragen beantwoorden over het verhaal. Deze activiteit prikkelt de kinderen om goed naar het verhaal te luisteren.

Devnan Agencies heeft gekozen voor Okorié en Agambé. Kinderen kunnen naar dit ingesproken verhaal luisteren, terwijl ze langs tien panelen lopen waarop de illustraties van het boek staan. Okorié en Agambé gaat over twee jongens in het binnenland die in het bos zijn verdwaald. Er hoort ook een lied bij het verhaal.

Buitenlandse deelnemers
Ook dit jaar zijn er buitenlandse deelnemers op het Kinderboekenfestival. Uit St. Maarten zijn er drie personen die met interactieve voorleesactiviteiten de kinderen zullen introduceren met de bibliotheek op hun eiland. De Zweedse auteur en kunstenares Marit Törnqvist, is deze week niet alleen in Paramaribo, maar ook in het binnenland bezig met leesbevorderende en creatieve activiteiten met kinderen.

Ruim zes Nederlandse auteurs leveren ook hun bijdrage op dit evenement dat bedoeld is om de interesse van kinderen voor lezen te stimuleren.
Een week lang kunnen de kinderen genieten van allerlei activiteiten die te maken hebben met lezen en boeken.


Monday 16 July
Sunday 15 July
Saturday 14 July