Aankomende minister Adna ontvouwt zijn plannen
02 May 2012, 06:00
foto
Ismanto Adna zal het beheer krijgen over Sport- en Jeugdzaken.


Ismanto Adna (48), de aankomende minister van Sport- en Jeugdzaken, heeft intussen nagedacht over de beleidsgebieden die hij wil aanpakken. De rechten van het kind moeten in hun volle omvang worden beleefd, zegt Adna aan Starnieuws.

Naschoolse activiteiten hebben alle aandacht van de aankomende minister. Hij vindt kinderzorg bijzonder belangrijk. Kinderopvang en recreatie zullen ook de nodige attentie krijgen van Adna. Elke burger moet in staat zijn een sport te beoefenen. Deze faciliteiten moeten bereikbaar zijn, vooral voor de jeugd.
Eén van de speerpunten van het beleid zal zijn om voldoende en goede sportaccommodaties te hebben. De aankomende minister denkt ook aan professionele begeleiding. "Sportbeoefening moet betaalbaar zijn voor eenieder", vindt Adna.

Achtergrond
Adna is vanaf 1985 werkzaam bij de Surinaamsche Bank. Hij heeft verschillende functies bekleed bij de bank en is vanaf vorig jaar Department Manager Accounting & Reporting. Hij is afgestudeerd van de Anton de Kom Universiteit van Suriname als bedrijfseconoom. Daarnaast heeft hij een Master of Business Administration (Management & Accounting), Maastricht School of Management.

Oesman Wangsabesari van KTPI Nieuwe Stijl zegt aan Starnieuws dat met de structuren is gesproken over de voordracht van Adna. Iedereen staat achter hem. Hij wijst erop dat Suriname in de Caricom de portefeuille beheert van Sport- en Jeugdzaken. Er zijn veel mogelijkheden om de sport tot grotere hoogten te brengen. Er is ook veel kennis op het ministerie aanwezig, waar gebruik van zal worden gemaakt.