Programmamakers Apintie Televisie met de dood bedreigd
26 Apr 2012, 18:30
foto


Programmamaker, Gail Eijk en haar vaste cameraman Anthony Etman van ‘In de Branding’ op Apintie televisie, zijn vandaag met de dood bedreigd. Etman die zich vanmorgen op de bromfiets naar het werk begaf, werd op een gegeven moment door een andere bromfietser waarop twee mannen zaten, klem gereden. Nog voor Etman iets kon doen, keek hij in de loop van een pistool.

Etman werd, gebruikmakend van schuttingtaal, meegedeeld dat hij en Eijk de programmamakers zijn van ‘In de Branding’ en de inhoud daarvan bepaalde mensen niet bevalt. “Taygi Gail dat if uno no stop ing o dede”, luidde de boodschap waarop de man weer op de bromfiets sprong en samen met zijn comparant wegreed. Ze waren gemaskerd.

Aangifte gedaan
Eijk zegt aan Starnieuws dat zij en haar cameraman meteen aangifte hebben gedaan bij de politie. Inspecteur Humphrey Naarden, woordvoerder van het Korps Politie Suriname (KPS), bevestigt hierover te zijn gebeld door Eijk. “Ik heb haar gevraagd contact te maken met de recherche van Geyersvlijt. Zelf heb ik de korpsleiding op de hoogte gesteld. Die heeft mij gevraagd deze kwestie meteen door te spelen aan de hoogste leiding van de recherche.

“De korpsleiding vindt dat we deze zaak serieus en ernstig moeten aanpakken. Hier is sprake van bedreiging van het leven van een burger. We willen dat deze twee mannen snel in beeld worden gebracht en het, wat, hoe en waarom vertellen”, zegt Naarden. De politiewoordvoerder wijst er op dat wat voor werk mensen ook doen, zij de bescherming van de wet genieten. “Zolang in het programma geen onwettelijke handelingen worden gepleegd, is er niets aan de hand en tot nu toe is wat mij betreft niets mis met het programma”, zegt de politie-inspecteur.

Niet gisteren begonnen
Eijk zegt niet de indruk te hebben dat de editie van gisteren, waarin beelden zijn vertoond van hoe een vrouw door een andere werd mishandeld, de aanleiding kan zijn voor de bedreiging. “Dit is misschien aangegrepen maar ik word sinds de uitzending over de stille loop van 10 april tegen de amnestiewet bedreigd. Ik heb er niets van gezegd tot vandaag”, legt de programmamaker uit.

Eijk geeft wel toe in het programma van gisteren enkele beroepsfouten te hebben gemaakt. Zo zou zij niet van te voren hebben aangekondigd dat er schokkende beelden vertoond zouden worden. Zij vindt wel dat ze met het programma haar doel, het aantonen hoe laag het moraal in de samenleving is gedaald, heeft bereikt. Van de directie van Apintie heeft de programmamaker de toezegging gehad dat zij verder het programma ‘In de Branding’ volgens het gebezigde concept mag maken.
Advertenties