Opkopers krapé-eieren in de kraag gevat
19 Apr 2012, 15:00
foto
De vanochtend in beslag genomen krapé-eieren op de Marowijnerivier. (Foto: Isaak Poetisi)


Drie jongemannen zijn vanochtend door de politie van Albina op de Marowijnerivier in de kraag gevat met 11.000 krapé-eieren in hun bezit. De grote partij eieren is bij de jongelui aangetroffen tijdens een reguliere surveillance met de politieboot.

Als verklaring gaven de jongelui aan de eieren in Galibi te hebben gekocht. Hun buit zou verder in Paramaribo worden verkocht. John Koorndijk, ressortcommandant van Albina, zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de handelswijze van de jongelui, vermoedelijk duidt op het actief zijn van een netwerk van stropers en opkopers.

Verhoogde surveillance
Het is nu het legseizoen van de krapé. Deze periode duurt tot de maand juli. Volgens de politietopper, zal daarom in de komende periode met verhoogde surveillance op de rivier en alertheid het personeel van 's Lands Bosbeheer te Galibi het stropen van krapé-eieren worden ontmoedigd.

Het wegnemen van de eieren is een overtreding van de Jachtwet en de Wet Economische Delicten. "Dit feit is bekend bij de mensen", zegt Koorndijk. Hij stelt dat de politie, preventief, iedere gelegenheid aangrijpt om de mensen voor te houden dat het rapen van eieren voor verkoop een strafbaar feit is. De zeeschildpadden zijn beschermde dieren.

Isaak Poetisi
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April